Aceste atacuri pot da totul peste cap: de ce sunt hackerii cu ochii pe aceste domenii-cheie

0 0

Hackerii sunt ochii pe sistemele de control din mai multe sectoare esențiale pentru un stat – cum sunt cele de petrol, gaze și energie.

Odată cu avansul tehnologiei, hackerii caută să dea lovitura și-n sectoare esențiale, care țin de siguranța națională a unui stat. Mai nou, sistemele industriale de control din sectoare-cheie precum petrol și gaze, inginerie și energie le-au atras atenție.

Specialiștii Kaspersky trag un semnal de alarmă și susțin că aceste domenii au înregistrat cea mai mare pondere de atacuri cibernetice, în a doua jumătate a anului 2020. Un astfel de atat, dacă-și atinge scopul, poate însemna pierderi uriașe pentru un stat și poate afecta, evident, populația într-o manieră extrem de gravă.

Atacurile care pot da totul peste cap

Experții susțin că, la nivel global, ponderea generală a computerelor ICS atacate, în intervalul analizat, a fost de 33,4%.

„Atacurile împotriva organizaţiilor industriale pot să fie deosebit de periculoase, atât prin perturbarea producţiei, cât şi prin pierderile financiare generate. În plus, datorită informaţiilor extrem de sensibile pe care le deţin organizaţiile industriale, acestea tind să fie o ţintă atractivă pentru atacatori. Cu toate acestea, începând cu a doua jumătate a anului 2019, experţii Kaspersky observaseră o scădere a procentului de computere ICS pe care au fost detectate programe malware, deoarece atacatorii cibernetici păreau să se concentreze asupra…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica