Acesta ar putea fi cel mai util robot pe care să-l ai în casă

0 1

Nu ți se pare enervant când trebuie să-ți descurci căștile? De ce să nu lași asta pe seama unui robot? Cercetătorii MIT au creat un dispozitiv robotic care poate descurca cablurile subțiri.

Cercetătorii au dezvoltat acest robot dotat cu o dexteritate ieșită din comun pentru a gestiona obiecte subțiri precum funii și cabluri. Tehnologia ar putea fi folosită într-o zi de către roboți pentru a îndeplini sarcini gospodărești, precum plierea hainelor sau pentru scopuri mai tehnice, precum modelarea sârmei.

“Oamenii pot considera că este dificil să manevreze obiecte flexibile subțiri, iar acest lucru poate fi aproape imposibil pentru roboți”, a declarat Rachel Gordon, purtătorul de cuvânt al MIT. Abordarea standard a fost ca roboții să folosească „o serie de deformări lente și incrementale”, plus dispozitive mecanice, pentru a gestiona aceste obiecte.

Cum funcționează acest tip de robot

Cercetătorii MIT au abordat problema dintr-un unghi diferit, construind un dispozitiv de prindere cu două degete, menit să semene cu degetele umane.

Degetele sunt echipate cu senzori tactili de înaltă rezoluție, cunoscuți drept senzori „GelSight”, din cauciuc moale cu camere și montate pe un braț flexibil. Sistemul are două controllere: unul care modulează rezistența la prindere și unul care reglează poziția gripper-ului, pentru a menține cablul în interiorul dispozitivului de prindere.

Gordon a spus că este dificil pentru…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica