Acest reactor ar putea revoluționa industria de fuziune nucleară. Cum funcționează și la ce ne ajută

0 2

Este posibil ca o echipă de oameni de știință să fi spart codul reactoarelor de fuziune nucleară autosustenabile care produc, de fapt, mai multă energie electrică decât consumă. O realizare uimitoare, cel puțin teoretic, ar fi un reactor care produce mai multă energie decât necesită.

Într-o serie de simulări, echipa din Laboratoarele Naționale Oak Ridge și Lawrence Livermore și compania privată General Atomics au demonstrat cum un mic reactor de tip tokamak ar putea deschide calea către energie de fuziune productivă și durabilă, potrivit Popular Mechanics. Acum, desigur, obiectivul este să construiască reactorul.

O mare provocare încă nerezolvată în domeniul fuziunii nucleare a fost construirea unui reactor suficient de stabil și de puternic pentru a scoate, de fapt, mai multă energie decât necesită. Cel mai bun de acest gen, potrivit PopMech, este un reactor experimental care produce 67% la fel de multă energie electrică necesară pentru a o alimenta.

Noul reactor teoretic este surprinzător de compact: are o lățime de doar opt metri și comprimă foarte mult plasma, pentru a genera o energie electrică netă de 200 de megawați, potrivit cercetărilor publicate de echipă recent în revista Nuclear Fusion. Aceasta ar fi suficientă energie electrică pentru a alimenta aproximativ 40.000 de locuințe.

Din păcate, un reactor ca cel din această lucrare este probabil încă peste un deceniu, deci departe de realitatea tangibilă,…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica