Acest material înlocuiește pielea naturală și e creat într-un mod la care nu te aștepți

0 0


Pielea este folosită ca material durabil și flexibil în multe aspecte ale vieții de zi cu zi. Înlocuitorii din piele derivați din ciuperci sunt considerați a fi o alternativă etică și ecologică față de pielea obținută în mod tradițional.

O echipă internațională condusă de chimiștii Alexander Bismarck și Mitchell Jones de la Universitatea din Viena demonstrează potențialul considerabil al acestor țesături regenerabile durabile derivate din ciuperci.

Pielea tradițională și alternativele sale sunt obținute de obicei de la animale și, respectiv, din polimeri sintetici. Pielea poate fi considerată un coprodus al producției de carne, atât cu creșterea animalelor, cât și cu procesul de producție a pielii, considerat din ce în ce mai îndoielnic din punct de vedere etic.

Însă, pe lângă problemele legate de morală, producția de piele naturală aduce cu sine și probleme de mediu, întrucât atât defrișările pentru pășunat, emisiile de gaze cu efect de seră din procesul de producție, cât și utilizarea substanțelor periculoase în procesul de tăbăcire, afectează mediul înconjurător.

De altfel, producția alternativă de înlocuitori sintetici pentru materialele din piele, precum clorura de polivinil (PVC) sau poliuretanul (PU) depinde, de asemenea, de substanțele chimice derivate din combustibili fosili.

Soluția crește în grădină

„Aici intră în joc materialele asemănătoare pielii create din ciuperci, care, în…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica