Această vopsea „super-albă” poate răci clădirile și mașinile

0 2


Deși acum nu mai este atât de cald afară, putem să ne imaginăm ușor căldura sufocantă din zilele de vară. Pentru orașele aglomerate, cu mulți locuitori și cu o populație a automobilelor și mai numeroasă, este cu adevărat o povară. Însă acum există soluții pentru reducerea temperaturilor urbane.

Inginerii Universității Purdue au dezvoltat o vopsea albă care poate menține toate suprafețele reci – în mod specific, cu până la 10 ° C mai rece decât mediul înconjurător. Mai mult, vopseaua “super-albă” reflectă 95,5% lumina soarelui și radiază eficient căldura în infraroșu.

Acționează ca un frigider fără a consuma energie

“Este foarte contraintuitiv ca o suprafață în lumina directă a soarelui să fie mai rece decât temperatura raportată de stația meteo locală pentru zona respectivă, dar am arătat că acest lucru este posibil”, a declarat Xiulin Ruan, profesor de inginerie mecanică Purdue.

Vopseaua funcționează întrucât nu absoarbe aproape deloc energie solară și respinge căldura căldura. Proprietățile vopselei o face un potențial element de contracarare a schimbărilor climatice prin trimiterea căldurii de pe Pământ înapoi în spațiu, unde nu mai poate afecta planeta noastră.

“Nu mutăm căldura de la suprafață în atmosferă. O aruncăm înapoi în Univers, care este un radiator infinit”, a spus Xiangyu Li, cercetător la Institutul de Tehnologie din Massachusetts, care a lucrat la acest…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica