Această terapie promite să distrugă tumorile din interiorul corpului

0 3

O nouă terapie împotriva cancerului de sân care promite să distrugă tumorile din interiorul corpului a fost dezvoltată la Wroclaw în Polonia.

Tehnologia ar putea elimina necesitatea unei intervenții chirurgicale dureroase – și a câștigat deja cel mai înalt premiu UE, Innovation Radar Prize.

Cum funcționează noua terapie?

Terapia este cunoscută sub numele de Nanocargo și implică injectarea de nanoparticule direct într-o tumoare.

Dr. Joanna Bauer este șefa echipei care a dezvoltat terapia în cadrul unui proiect UE, la Universitatea de Știință și Tehnologie din Wroclaw.

“Vedem aici celule canceroase. Cele verzi sunt celulele pe care vrem să le ucidem. Toate sunt vii deocamdată. Puteți vedea aici că după 20 de minute există din ce în ce mai puține dintre aceste celule vii. Și, în cele din urmă, după 30 de minute, cu aplicarea nanoparticulelor noastre, nu mai avem deloc celule vii”, a explicat aceasta în timpul unei demonstrații.

Un experiment cu un flacon care conține mii de nanoparticule a permis observarea efectului pe care îl are acest nou tratament.

În interiorul corpului, nanoparticulele ar fi încălzite atât de laser, cât și de un câmp magnetic. Căldura este cea care ucide celulele canceroase. În același timp, medicamentele pentru chimioterapie sunt eliberate din nanoparticule chiar în interiorul tumorii.

“Deci, avem un miez care este magnetic și care reacționează cu câmpul magnetic. Afară există o…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica