Această fotografie a planetei Venus i-a șocat pe oamenii de știință. Detaliul bizar surprins de sonda solară Parker

0 0


Sonda solară Parker a NASA a obținut un suvenir foarte important în timpul călătoriei sale de a studia Soarele anul trecut. Planeta Venus are un detaliu surprinzător.

Sonda a făcut această fotografie uimitoare a planetei Venus pe 11 iulie 2020, potrivit NASA. Fotografia prezintă detalii uimitoare ale suprafeței venusiene aflate la o distanță de 7.693 de mile distanță. Însă un detaliu special, publicat de NASA săptămâna aceasta, îi încântă pe oamenii de știință.

Sonda solară Parker și-a folosit imaginea în câmp larg (WISPR) pentru a captura fotografia. Deși instrumentul a fost conceput pentru a capta imagini ale coroanei soarelui, NASA a putut, de asemenea, să îl folosească pentru a capta informații termice despre planetă – ceva ce nu știau că instrumentul ar putea face.

„WISPR este adaptat și testat pentru observarea luminii vizibile”, explică Angelos Vourlidas, om de știință al proiectului WISPR de la laboratorul de fizică aplicată Johns Hopkins. „Ne așteptam să vedem nori, dar camera a privit chiar prin suprafață”.

Venus ne oferă un detaliu interesant pe care-l putem exploata

În centrul planetei, poți vedea o zonă întunecată identificată ca Aphrodite Terra, care este cea mai mare zonă de munte de pe Venus. Motivul pentru care zona este mai întunecată este pentru că este cu aproape 30 de grade Celsius mai rece decât zona înconjurătoare. Asta indică faptul că instrumental WISPR este capabil să…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica