Aceasta este modalitatea prin care se poate detecta COVID-19 eficient

0 2


Pandemia Covid-19 a reaprins interesul pentru supravegherea apelor contaminate, unde sistemele de canalizare sunt monitorizate pentru prezența virusurilor, bacteriilor și a altor agenți patogeni. Fragmente neinfecțioase ale materialului genetic al virusului au fost găsite în apele contaminate netratate din Italia, Spania, Franța, Statele Unite și Canada.

Mai multe orașe folosesc acum abordarea pentru a detecta infecția, inclusiv Ottawa. Cel puțin o universitate din SUA a folosit supravegherea apelor contaminate pentru a identifica un focar COVID-19, ordonând testarea și carantina celor aproape 300 de studenți care locuiesc în patru reședințe din campus – și oprirea răspândirii acestuia.

Identificarea bolii se bazează în prezent pe persoanele bolnave pentru a solicita ajutor medical. Însă mulți bolnavi nu caută ajutor și oficialii pot să nu fie conștienți de boli sau focare timp de zile sau săptămâni, ducând la mai multe boli și decese. Pentru a aborda focarele de boli infecțioase, cum ar fi COVID-19, este nevoie de sisteme active de supraveghere care nu se bazează pe acțiunile persoanelor bolnave.

Supravegherea apelor contaminate pentru depistarea bolilor

Supravegherea apelor contaminate funcționează, deoarece mulți agenți infecțioși sunt excretați în fluidele corporale, înainte și în timpul infecției active. Când aceste fluide intră în sistemele de canalizare, acestea sunt transportate la o instalație centrală de…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica