Aceasta e teoria care poate schimba din temelii fizica

0 6

Un grup internațional de oameni de știință, inclusiv Catedra de Astronomie Case Western Reserve University, a publicat cercetări susținând că o idee rivală față de ipoteza populară a materiei întunecate prezice mai precis un fenomen galactic care pare să sfideze regulile clasice ale gravitației. Această teorie ar schimba fizica așa cum o știam.

Acest lucru este semnificativ, spun astrofizicienii, deoarece stabilește în continuare ipoteza – numită dinamică newtoniană modificată (MOND), sau „gravitație modificată” – ca o explicație viabilă pentru o dilemă cosmologică: că galaxiile par să încalce regulile de gravitație acceptate încă de la Sir Isaac Newton, la sfârșitul anilor 1600.

Susținătorii materiei întunecate teoretizează că cea mai mare parte a universului cunoscut este de fapt făcut din material care nu interacționează cu lumina, făcându-l invizibil și nedetectabil. Dar că acest material reprezintă o mare parte din atracția gravitațională dintre galaxii. A fost teoria predominantă de aproape 50 de ani.

Descoperirea care contrazice legea lui Newton

Teoria MOND, o contra explicație introdusă de fizicianul Mordehai Milgrom de la Weizmann Institute (Israel) la începutul anilor 1980, spune că această atracție gravitațională există deoarece regulile gravitației sunt ușor modificate. În loc să atribuie excesul de atracție gravitațională unei materii întunecate nevăzute și nedetectabile, MOND…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica