Această cameră tactilă permite oamenilor nevăzători să „vadă” imaginile

0 2


Suntem înconjurați de frumusețea uluitoare a naturii, a oamenilor și a obiectelor, dar 280 de milioane de oameni cu deficiențe de vedere din lume sunt private de aceste plăceri.

În timp ce persoanele fără probleme de vedere se pot bucura de priveliști în timp real, dar și cu ajutorul fotografiilor care păstrează un mic fragment din ceea ce a putut fi surprins cu ajutorul unei camere de fotografiat, pentru persoanele cu deficiențe de vedere lumea este mai seacă și fără farmec.

Dar nu trebuie să fie. Tocmai de la această idee a fost inițiat proiectul care a permis crearea unei camere speciale pentru nevăzători.

Camera 2C3D capturează imagini 3D care pot fi atinse și “văzute” de nevăzători

2C3D este o cameră care permite într-o anumită măsură nevăzătorilor să vadă și chiar să păstreze imaginile văzute.

Camera dezvoltă ideea unui instrument pentru nevăzători, iar designul pune în aplicare un concept de cameră tactilă pentru persoanele cu deficiențe de vedere.

Camera creează fotografii și videoclipuri pe care le redă pe un ecran 3D. Ecranul, inspirat de “Pin Toy”, este construit de numeroși pixeli 3D care se schimbă în funcție de fotografie pentru a forma imaginea 3D pe suprafața ecranului – oferind termenului “ecran tactil” o interpretare de-a dreptul literală.

Utilizatorul poate atinge ecranul în timp ce fotografiază și poate simți ceea ce vede camera, în timp real. Când utilizatorii “văd” o…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica