Aceasta ar putea soluția excepțională pentru a distruge plasticul

0 0


Oamenii de știință au creat o nouă “super enzimă” care poate descompune plasticul de până la șase ori mai rapid decât enzima anterioară.

O echipă de cercetători care a reproiectat anterior o enzimă care mănâncă plastic numită PETase a combinat-o acum cu o a doua enzimă pentru a accelera procesul, potrivit unui comunicat de presă al Universității din Portsmouth.

Superenzima ar putea avea implicații majore pentru reciclarea polietilentereftalatului (PET), cel mai comun termoplastic utilizat în sticlele de băuturi de unică folosință, covoare și îmbrăcăminte.

PET are o durată de viață de câteva sute de ani până se degradează în mediu, însă noua enzimă îl poate descompune în câteva zile.

“Am fost de fapt destul de surprinși că a funcționat atât de bine”, a spus John McGeehan, coautor principal și director al Centre for Enzyme Innovation de la Universitatea din Portsmouth, deși a subliniat că procesul este „încă mult prea lent” pentru a fi viabil din punct de vedere comercial.

El a declarat pentru CNN că cercetătorii au primit finanțare pentru efectuarea de noi experimente, iar dezvoltările de succes ar putea însemna că PET-ul existent ar putea fi reciclat în loc să folosească combustibili fosili pentru a crea plastic nou.

Cum funcționează noua enzimă?

Super enzima combină PETase și MHETase. Un amestec dintre cele două descompune PET-ul de două ori mai repede decât o face PETase pe cont propriu și…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica