A început taxarea serviciilor digitale în Europa: Google, Facebook, Amazon și Apple, vizate

0 7

Companii precum Apple, Google, Amazon sau Facebook generează sume de bani astronomice în Europa, dar plătesc majoritatea impozitelor în Statele Unite ale Americii. Această situație se va remedia.

Se vehiculează de mult timp taxarea serviciilor digitale oferite de Facebook, Google, Amazon sau Apple în Europa, dar nicio țară nu a avut curajul să fie prima care adoptă o astfel de lege, până acum. Francezii au creat precedentul, deși riscă să-și pericliteze semnificativ relațiile cu Statele Unite ale Americii. Trump și-a exprimat deja nemulțumirea pe marginea subiectului.

Noua lege adoptată de francezi este intitulată GAFA și vizează toate companiile americane mari care oferă servicii digitale pe teritoriul Franței. Indiferent dacă este vorba de Google, Amazon, Facebook, Apple, Microsoft și altele. Există câteva limitări în lege, dar sumele taxate ar putea fi fabuloase.

Imediat după votul din senatul francez, a fost anunțat un proiect similar în Anglia. Toți au optat să ignore amenințările Washingtonului pe marginea subiectului. Oficialii SUA sunt nemulțumiți de faptul că această lege ”țintește în mod nedrept companiile americane”. În contextul în care oamenii au ajuns dependenți de serviciile companiilor de peste ocean, supărarea americanilor este greu justificabilă.

”Este prima dată în istorie în relațiile dintre Statele Unite și Franța în care administrația americană decide să deschidă o procedură sub…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica