5G si serviciile financiare

0 4

Sursa: Financiarul.ro.

Serviciile financiare in era 5G vor deveni mobile first/only si customer oriented. Astfel, jucatorii mari de pe piata financiar bancara fie se vor adapta, fie vor fi obligati sa arbitreze entitati non-bancare, care vor avea succes in implementarea tehnologiei 5G.

Odata cu revolutia 5G care deja a inceput, vorbim despre un viitor apropiat (cca 2020) cand putem intra si in era Enhanced Banking. Bancile vor fi obligate sa evolueze atat ca tehnologie a operatiunilor interne, cat si ca servicii oferite clientilor. Vorbim, in esenta, de o schimbare de paradigma. Ca orice schimbare, ea se va folosi de tot know-how-ul anterior, dar pentru a avea succes va trebuie sa isi asume si riscuri.

5G va reusi, treptat, performanta sa conecteze un numar nelimitat de device-uri de alte device-uri si aceasta in regim non-stop. Astfel, limitele de ordin spatial, temporal si computational vor disparea treptat, incat oricine, oriunde si oricand, fie persoana fizica, fie juridica vor beneficia de continutul dorit la viteze mult mai mari.

Pentru banci aceasta va insemna tranzactii pe bursa cu ROI pentru user intr-un timp mai scurt, cresterea market-share-ului la nivel de clienti activi, micro-tranzactii nelimitate si instant, probabil disparitia totala a cardurilor fizice, precum si o experienta custom si upgradata (XR) drept client-service.

Global, tehnologia va fi disponibila probabil undeva in 2025, cu o propagare majora pana in 2030, in functie si de investitiile

Citeste continuarea Aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica