5G poate aduce Europei beneficii de 210 miliarde euro. Cum se ajunge la așa ceva?

0 2

Tehnologia 5G, utilizată ca o “platformă de inovare deschisă”, ar putea aduce Europei beneficii în valoare de 210 miliarde de euro, arată o cercetare derulată de Qualcomm Technologies Inc. și Ericsson, în colaborare cu Analysys Mason.

Studiul “Revizuirea planului de acțiune 5G pentru Europa” – realizat de Analysys Mason cu contribuția Qualcomm Technologies și Ericsson – oferă o analiză în termeni de cost – beneficiu, atât la nivelul fiecărei țări din Europa, cât și la nivel de segment de piață.

Cum beneficiază statele Uniunii Europene și mai ales cât?

Se estimează că, în România, valoarea actuală a beneficiilor economice, aduse prin transformarea digitală, determinată exclusiv de tehnologia 5G, la nivelul mai multor sectoare este de 6,8 miliarde de euro, costurile fiind de 1,9 miliarde de euro.

Analizând cifrele, putem observa un raport cost – beneficiu de 3.6, cu un beneficiu net de 4,9 miliarde de euro.

Potrivit raportului, Germania ar fi țara cu cel mai mare beneficiu net global de 38,5 miliarde de euro. Cu o investiție de 6 miliarde de euro, raportul cost – beneficiu (CBR) este de 7.5.

Totodată, Elveția își propune să aibă cel mai mare raport cost – beneficiu (14.7), cu un beneficiu net de aproximativ 10 miliarde de euro și o investiție de numai 700 de milioane de euro.

“Tehnologia 5G poate fi pentru Europa stimulul economic de care aceasta are nevoie. Utilitatea conectivității prin 5G nu se limitează doar la…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica