5G îți aduce ție internet mai rapid, dar adevărata revoluție e în aceste domenii la care nu te-ai gândit

0 1

România încă nu a pornit oficial în cursa 5G. Sunt câteva puncte cu acces, sunt telefoane disponibile în piață și până acum poate ai înțeles că pe tine te ajută enorm. Și te ajută. Dar acest standard e crucial în câteva domenii esențiale pentru economie.

Richie Peng, președinte al liniei de produse 5G, Huawei, a prezentat recent o analiză importantă pentru acest standard. Mi-a rămas în minte o cifră din ce-a spus el. În următorii patru ani, e preconizată o creștere cu circa 490 de miliarde de dolari în producție. Suma vine din digitalizare, care va contribui la această performanță.

În iunie, ți-am zis că urmează deceniul 5G. El a debutat deja încă din 2018 – 2019 prin diverse produse și accesorii, chiar dacă la nivel de individ și utilizator nu ai sesizat neapărat. Ei bine, vor fi patru schimbări majore: diversificarea serviciilor către consumatori finali, diversificarea capabilităților, a dispozitivelor și, mai ales, a valorii intrinseci a produselor și serviciilor. Ultimul punct înseamnă, pe scurt, că 5G va îmbunătăți experiența de utilizare și dezvoltare a industriilor, în timp ce sunt reduse costurile.

Modulele 5G nu vor fi doar în telefoane. Știm deja că industria auto autonomă va depinde de acest standard. Dar modulele respective vor putea fi integrate într-o mulțime de alte echipamente, de la camere video cu feed Full HD până la linii de producție care trebuie să transmită date în timp real.

E…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica