2020, anul în care hackerii și-au făcut de cap? Datele care te pun pe gânduri

0 0

2020 a fost un an atipic – multă lume a petrecut mai mult timp acasă și pe internet. Ceea ce a creat un mediu propice pentru infractorii cibernetici.

2020 a fost anul în care mulți dintre noi am petrecut multă vreme pe internet, însă unii au devenit mai expuși în fața hackerilor. Infractorii cibernetici au profitat din plin de dorința oamenilor, forțată în mare parte, de a socializa mai mult în zona asta. Doar că mulți au uitat de protecția datelor personale.

Anul trecut s-a înregistrat un număr record de breșe de securitate cibernetică, arată datele colectate de Institutul Naţional de Standarde şi Tehnologie (NIST) al Statelor Unite, scriu specialiștii de la Eset.

2020, anul în care hackerii și-au făcut de cap

Datele arată că au fost fost raportate nu mai puțin de 18.103 de vulnerabilităţi şi expuneri comune (CVE), dintre acestea cele mai multe, 10.342, fiind clasificate ca severitate ridicată sau critică. La nivel general, „bug”-urile de severitate ridicată şi critică dezvăluite în 2020 au depăşit suma totală a vulnerabilităţilor identificate în 2010.

În acest context, printre constatările cheie a fost creşterea defectelor de securitate care nu necesită nicio interacţiune cu utilizatorul, echivalentul a 68% din toate CVE-urile raportate la NIST, în 2020.

„Există mai multe exemple proeminente de astfel de vulnerabilităţi, inclusiv o eroare critică de execuţie a codului la distanţă indexată ca CVE-2020-5902…



Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica