100 de milioane de euro pentru artiștii din România: cine vine cu această promisiune

0 1

De la începutul pandemiei, Guvernul a tot anunțat diverse scheme de ajutor pentru domeniile afectate de criză. Unele s-au concretizat, altele au fost doar promisiuni.

Guvernul insistă că va ajuta toate domeniile care au avut de suferit de pe urma pandemiei de coronavirus. Cele mai recente promisiuni se îndreaptă spre industria culturală, adică artiștii din România care n-au mai putut performa în pandemie. Anunțul a fost făcut de vicepremierul Raluca Turcan.

Aceasta a spus că pregătește un memorandum privind o schemă de ajutor de stat pentru industria culturală. Bugetul iniţial estimat e de 100 de milioane de euro.

Guvernul promite 100 de milioane de euro pentru artiști

Deocamdată, ideea e la stadiu de memorandum, care va fi prezentat în ședința de Guvern. De această schemă de ajutor vor beneficia industria culturală independentă, organizatorii de evenimente culturale şi festivaluri de muzică, librăriile şi editurile, a spus vicepremierul.

Eligibili vor fi și organizaţiile nonguvernamentale şi societăţi comerciale, IMM-uri şi întreprinderi mari”, a declarat Turcan, la Palatul Victoria.

Interesante sunt, însă, condițiile în care se primesc acești bani. Ar urma să se acorde microgranturi cu o valoare fixă de 4.000 de euro şi granturi variabile raportate fie la vânzarea de carte din anul 2019 sau la numărul de bilete comercializate anul trecut cu un plafon maxim de 800.000 de euro pentru fiecare beneficiar.

„Pentru a…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica