Snapdragon 850 – Chipset care promite autonomie de 24 de ore

0 278

Qualcomm este foarte preocupat de imbunatatirea dispozitivelor care se bazeaza pe sistemul de operare Windows 10. Toate modelele lansate pana acum se bazau in principal pe chipset-ul Snapdragon 835 fara sa faca pana in prezent trecerea la versiunea Snapdragon 845. Dupa anuntarea lansarii noului model de chipset Snapdragon 850, cel mai probabil toate device-urile vor face saltul direct la aceasta versiune.

Noul chipset Snapdragon 850 este foarte bine privit de toata lumea fiindca este optimizat intr-un mod special astfel incat va creste foarte mult eficienta si economisirea energiei pentru laptopurile ce urmeaza sa il foloseasca. Noul model nu a suferit imbunatatiri sau schimbari cand vine vorba de design, bazandu-se pe un design deja existent pe piata. S-au aplicat doar mici modificari in punctele cheie astfel incat sa functioneze perfect pe platforma.

Snapdragon 850 ofera o performanta cu 30% mai buna fata de modelul 835 si un consum redus chiar si cu 20%. In plus viteza de transfer LTE Gigabit a crescut cu 20%. In ceea ce priveste partea din interior, Snapdragon 850 foloseste nucleele Kryo 385 dar la o frecventa mai mare de 2.95 GHz., GPU Adreno 630 si procesor secundar Hexagon 685. Noul chipset e creat special pentru a asigura performante superioare in aplicatiile de entertainment dar si pentru cele care implica AI.

Cei de la Qualcomm aduc in discutie chiar si date legat de autonomie, acestia asigurandu-si clientii ca vor ajunge sa aiba si pana la 24 de ore de autonomie pe laptopuri, un lucru foarte important tinand cont de faptul ca gadget-urile portabile sunt la mare cautare. Chiar de luna viitoare primele device-uri vor fi echipate cu Snapdragon 850 si Windows 10 on ARM.

 

Source Go4IT
You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica