Netflix probează abonamente mai scumpe, limitând capabilităţile abonamentelor deja existente

0 822

Netflix este un serviciu foarte apreciat de către utilizatorii săi, acesta livrând conţinut original de calitate în fiecare lună, cât şi acces la o colecţie în continuă expansiune de filme şi seriale licenţiate. Calitatea imaginii afişate pe Netflix este un subiect foarte important pentru companie, aceasta fiind printre primele care a oferit atât filme şi seriale în format 4K, cât şi printre puţinele care oferă conţinut HDR sau cu redare audio Dolby Atmos. Acestea din urmă ar putea fi în curând mutate pe un abonament mai scump.

În acest moment sunt trei versiuni de abonamente Netflix. Avem „Basic”, adică varianta de bază, care asigură redare în Standard Definition pe un singur dispozitiv, la 8 euro, „Standard” care asigură redare Full HD pe două ecrane în acelaşi timp la 10 euro şi „Premium Ultra HD” care asigură redarea pe 4 ecrane simultan şi rezoluţie Full HD şi Ultra HD (4K) cu tot cu HDR unde este cazul la 12 euro.

Compania testează însă în anumite regiuni posibilitatea de a separa abonamentul Premium de redarea HDR, introducând varianta „Ultra”. Deci, abonamentul Premium rămâne neschimbat, însă nu mai are acces la redarea HDR, în timp ce Ultra devine ceea ce este în prezent numit Premium, însă la un preţ mai mare. Însă, în afară de abonamentul „Basic”, toate abonamentele vor urca puţin în preţ.

Cei care au deja acces la această ofertă de servicii precum utilizatorii din Germania, raportează că abonamentul Standard ar putea urca la 11 euro pe lună, abonamentul Premium la 14 euro pe lună (cu 2 euro în plus şi fără HDR), în timp ce abonamentul Ultra ar putea costa 17 euro. Practic, cei care vor să îşi păstreze toate funcţiile pe care le aveau deja în abonamentul Premium „vechi” vor trebui să scoată din buzunar 5 euro în plus pe lună, în timp ce utilizatorii care vor să se bucure în continuare de redare 4K sau să folosească serviciul pe 4 ecrane simultan vor trebui să dea cu 2 euro în plus.

Sunt şi câţiva utilizatori afectaţi care spun că abonamentul Premium a fost şi mai rău afectat în cazul lor, fiind limitat numărul de ecrane de la 4 la două.

Netflix a confirmat aceste schimbări, spunând că este vorba doar despre o perioadă de testare pentru a vedea cât sunt dispuşi utilizatorii să plătească pentru serviciile sale. O majorare a preţurilor în anumite regiuni sensibile la preţ şi tentate în continuare de piraterie precum România ar putea avea efecte negative asupra popularităţii serviciului, în special dacă abonamentele mai scumpe nu oferă ceva în plus.

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica