Google Translate a imbunatatit functionarea aplicatiei in modul offline

0 266

Google Translate este unul din cele mai vechi servicii pe care Google le pune la dispozitie utilizatorilor sai. De curand a fost lansata si o modificare a aplicatiei prin care se permite utilizarea in modul offline, mai concret, in situatiile cand nu esti conectat la o retea de internet. Chiar si asa, aplicatia de pe mobil avea uneori lacune cand vine vorba de functionarea in mod offline.

Astfel, de curand Google a adus cateva imbunatatiri aplicatiei pentru a functiona in parametri normali. Tehnologiile Neural Machine Translation pe care Google Translate le foloseste online, sunt acum disponibile si pentru versiunea offline a celebrului motor de traducere. In acest mod se imbunatateste considerabil acuratetea traducerilor.

Acest sistem bazat pe tehnologia nerala poate genera traduceri intr-un limbaj cat mai natural analizand propozitia cap-coada astfel incat sa determine cu usurinta semnificatia expresiilor si a grupurilor de cuvinte. Noile tehnologii permit o mai buna traducere dintr-o limba in alta. Clasicele sisteme traduceau cuvant cu cuvant iar de cele mai multe ori se pierdea calitatea propozitiilor.

Noua aplicatie pentru mobil rearanjeaza textul final astfel incat sa respecte cu strictele regulile gramaticale ale fiecarei limbi. Si motorul de sinteza vocala sufera modificari. Se pune accent pe reproducerea cat mai buna a accentelor si a tonalitatii propozitiilor. Noul modul de traducere offline este acum disponibil in 69 de limbi si poate fi descarcat atat pe Android cat si de device-urile care folosesc iOS.

 

Source Go4IT
You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica