Google investește într-o platformă non-Android

0 501

KaiOS ar putea înlocui sistemul de operare Android pentru unele categorii de dispozitive.

În ciuda eforturilor depuse pentru optimizarea performanţelor şi a consumului de memorie, Android rămâne o alegere nefericită pentru echiparea telefoanelor mobile din nişa de preţuri cea mai de jos. Numite şi feature phones, telefoanele mobile non-smart sunt livrate cu firmware mai puţin sofisticat, în care funcţiile pe care le asociem de obicei cu telefoanele inteligente fie lipsesc, sau sunt aproape inutilizabile din caua proastei implementări.

Dorind să rezolve cumva acest neajuns, Google investeşte într-o platformă mobilă numită KaiOS. Sistem de operare dezvoltat exclusiv pentru telefoane low-cost, acesta nu are nimic în comun cu Android. Desigur, aici intervine Google, aducând multe din serviciile şi avantajele platformei Android.

Conform dezvoltatorilor KaiOS, sistemul de operare funcţionează deja cu dispozitivele unei largi varietăţi de producători şi operatori de telefonie mobilă, atât pe teritoriul Statelor Unite cât şi în multe regiuni cu economii emergente.

Printre companiile care folosesc KaiOS pentru echiparea telefoanelor mobile se numără TCL, HMD Global (compania aflată în spatele brandului Nokia de telefoane inteligente) şi Micromax.

Confirmând colaborarea, oficialii Google au declarat că intenţionează aducă serviciile şi aplicaţiile Google pe cât mai multe dispozitive, fie că vorbim de PC-uri, smartphone sau produse din categoria feature phone.

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica