Funcţia anti-hacking „USB Restricted Mode” din iOS revine în versiune beta

0 312

Apple nu a implementat functia anti-hacking USB Restricted Mode in versiunea iOS 11.4, insa nu a renuntat la aceasta functie pe care o testeaza astfel incat sa fie imbunatatita considerabil, eliminand astfel orice posibilitate de hacking prin mufa Lightning.

Odata cu aparitia versiunii 11.4.1 si a versiunii iOS 12 in versiune beta, functia USB Restricted Mode revine pe telefoanele de la Apple cu mici modificari care fac device-urile pe iOS mult mai sigure decat in trecut.

Functia anti-hacking a fost identificata in versiunile mai vechi iOS, aceasta avand o contributie serioasa in stoparea furtului de date si acces prin transferul de date folosind mufa Lightning in situatiile cand telefonul nu a fost deblocat mai mult de o saptamana. Orice tip de hacking utilizand solutii precum Celebrite sau GrayKey devenea inutil. In ultimele versiuni Apple a inceput modificarea functiei deoarece intr-o saptamana hackerii pot sparge pana la urma telefonul si pot avea acces la date importante.

USB Restricted Mode revine in prim plan pe noua versiune iOS si creste nivelul de securitate. Orice accesare de pe PC sau folosirea unor accesorii noi se face doar utilizand PIN-ul sau autentificarea Touch ID/Face ID. Doar alimentarea cu energie se mai poate face fara o autentificare in prealabil.

Source Go4IT
You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica