Facebook sterge postarile care promoveaza dezinformarea si acte de violenta

0 1.586

Administratia retelei de socializare incepe sa ia in sfarsit masuri cand vine vorba de campaniile de dezinformare pe Facebook si actele de violenta. Acestia au anuntat modificarea regulilor de postare si interzic de acum promovarea unui astfel de tip de continut.

Un exemplu clar este episodul cu ambulanta neagra care a tot circulat in ultima perioada pe reteaua de socializare. Aceasta campanie falsa de dezinformare a dus la crearea unor incidente nedorite. Stirile false pot creea isterie si panica in randul celor care nu cunosc toate detaliile iar Facebook va face mai multe lucruri sa evite acest lucru.

Conform noilor reguli, Facebook va lua masuri si va sterge postarile care vor fi raportate drept continut inselatori si informatii false. Toate postarile care promoveaza acte de violenta si agresiune fizica vor fi indepartate de pe reteaua de socializare. Vor fi luate in seama atat mesajele tip text cat si clipurile video distribuite online.

Toate postarile raportate sunt analizate impreuna cu organizate locale, care sunt desemnate de Facebook ca fiind in masura sa evalueze cel mai bine nivelul de pericol la care sunt expusi utilizatorii platformei.

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica