De ce masina Tesla a provocat accidentul in care un inginer si-a pierdut viata

0 248

Viitorul suna bine cand vine vorba de masinile autonome care se conduc singure. Pilotul automat ar putea fi o revelatie a industriei automobile insa momentan desi testele arata foarte bine, inca mai sunt erori ce cresc scepticismul oamenilor cu privire la masinile cu pilot automat.

In urma cu ceva vreme un inginer de la Apple a murit dupa ce s-a izbit cu masina in bariera de ciment de pe o autostrada. Acesta conducea chiar un automobil Tesla Model XP100D. Masina a luat foc instantaneu si a mai provocat avarii altor 2 masini cu care s-a ciocnit. Wei Huang a fost transportat la spital insa ranile au fost mult prea grave si nu a supravietuit.

De vina ar fi fost pilotul automat care a facut masina sa vireze singura direct in parapet, dupa cum arata raportul intocmit de comitetul national pentru siguranta transporturilor. Din cate s-a relatat, mainile soferului au stat pe volan timp de 34 de secunde cu trei ocazii diferite, in decursul ultimului minut inainte de impact.

Cu 15 minute inainte de nefericitul eveniment Testa XP100D a atentionat soferul de mai multe ori sa puna mainile pe volan. Masina a accelerat pana la 112 km/ora si a lovit parapetul la o viteza atat de mare incat impactul a fost violent. Inainte de impact nu au fost vizibile urme de franare sau tentative de evitare a incidentului.

Cei de la Tesla au refuzat sa ofere informatii sau sa comenteze raportul intocmit in urma accidentului, dar au precizat ca soferul a avut la dispozitie 5 secunde si destula vizibilitate sa vara bariera de ciment inainte de impact.

 

Source Playtech
You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica