Cum inveti eficient

0 612

Exista o multime de situatii in care esti nevoit sa inveti, astfel incat sa treci peste un examen. In acest caz, va trebui sa stiti cateva trucuri pentru a invata mai usor si a reusi sa faceti fata cu brio examenelor.

Este important ca in perioada examenelor, dar si atunci cand se apropie o testare sa va pregatiti foarte bine, astfel incat sa fiti siguri ca veti face fata cu brio acestei incercari. Stabiliti-va un program strict pe care sa il dedicati procesului de invatare.

Nu ar trebui sa treceti la urmatoarea lectie pana nu o veti intelege foarte bine pe prima. Este important astfel sa va fixati cat mai bine cunostintele de baza pentru ca daca nu vi le veti fixa, veti ajunge sa ramaneti cu lacune ce vor fi mai greu de remediat. Sarcinile pe care le veti face ar trebui prioritizate.

Mancatul sanatos si odihna va vor ajuta sa invatati mai usor. Este important ca atunci cand studiati sa fiti siguri ca stapaniti foarte bine anumite lucruri. In cazul in care nu veti face acest lucru, veti ajunge sa fiti destul de confuzi.

Lectia pe care abia ati invatat-o este bine sa o repetati zlinic, astfel incat sa nu o uitati. Incercati de fiecare data sa invatati logic si nu mecanic. Repetati informatiile vechi doar in momentul in care simtiti ca incepeti sa le uitati.

O alta idee buna este sa faceti legaturi logice intre lectii si viata personala. O conexiune va va ajuta in procesul memorarii.

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica