Apple scoate din App Store aplicatiile care genereaza monede virtuale

0 324

Apple a actualizat lista cu criteriile pe care le impune dezvoltatorilor de aplicatii dupa ce foarte multe aplicatii au deturnat resursele procesoarelor a milioane de device-uri pentru generarea de cripto-monede. Aceasta metoda de finantare a devenit o problema care ar putea pune in pericol si reputatia platformelor ce gazduiesc aplicatiile iar Apple prefera sa isi ia din timp masuri de siguranta.

Compania a anuntat ca va exclude din App Store aplicatiile care folosesc metode de generarea a cripto-monedelor ca metoda de finantare. Asadar, noile norme ale App Store interzic folosirea componentelor software pentru a genera monezi virtuale indiferent de natura acestora. Nici un dispozitiv care foloseste sistemul de operare iOS nu va mai genera monezi virtuale, orice actiune de acest gen fiind interzisa pentru toate aplicatiile existente in AppStore.

Aceste masuri nu vor afecta insa toate aplicatiile. Alte aplicatii de tip portofel electronic sau exchange-uri pentru tranzactiile cu monede virtuale nu vor fi interzire. Exceptie de la regula vor face chiar si aplicatiile care faciliteaza generarea de cripto-monede care nu folosesc componentele software ale dispozitivelor pe iOS.

Masuri de siguranta au fost anuntate si de cei de la Google care momentan fac referire doar la extensiile Chrome descarcate din magazinul oficial.

Source Go4IT
You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica